Αρχική Χάρτης Πλοήγησης Αναζήτηση
 

 

Την δραστηριότητα της Πολιτείας προκειμένου να προληφθούν οι πυρκαγιές στους θυμαρότοπους της νήσου Λήμνου, ζητά με αναφορά που κατέθεσε στη Βουλή ο Βουλευτής Ν. Λέσβου κ. Νίκος Σηφουνάκης.
Το κείμενο της Αναφοράς έχει ως εξής:
ΑΝΑΦΟΡΑ
Προς τους Υπουργούς:
             α. Εσωτερικών
             β. Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.


Ογδόντα και πλέον Μελισσοκόμοι απ το νησί της Λήμνου, μέλη του εκεί Μελισσοκομικού Συνεταιρισμού, διαμαρτύρονται για τις ζημιές που υφίστανται στις δραστηριότητές τους απ τις ανεξέλεγκτες – εσκεμμένες πυρκαγιές στους θυμαρότοπους του νησιού.
Το μέλι της Λήμνου είναι ονομαστό σε όλη τη χώρα και η μοναδικότητά του έγκειται στη βόσκηση των μελισσών σε εκτάσεις με αυτοφυή θυμάρια.
Οι μελισσοκόμοι ζητούν δραστηριοποίηση των αρχών ώστε να προληφθούν φέτος οι πυρκαγιές αυτές και να εξασφαλισθεί η παραγωγή τους.
Προς πληρέστερη ενημέρωσή σας επισυνάπτω συνημμένα το απόσπασμα 1/2007 του Μελισσοκομικού Συνεταιρισμού Λήμνου, όπου περιγράφεται το όλο πρόβλημα.
Επιβάλλεται η Πολιτεία να στηρίξει το εισόδημα των Μελισσοκόμων της Λήμνου, οι οποίοι προσπαθούν να επιβιώσουν κάτω από πολύ αντίξοες συνθήκες στο ακριτικό και απομονωμένο νησί.